יום שבת, 22 במאי 2010

אורנה ואלה: מוסד תל אביבי

מתחילה בקלאסיקה מודרנית תל אביבית להפליא: אורנה ואלה באמצע רחוב שנקין התל אביבי.
כמה אומץ נדרש לבקר מוסד תל אביבי ותיק כמו אורנה ואלה. מוסד ששמו הולך לפניו כבר שנים.
באורנה ואלה ביקרתי מספר פעמים במהלך השנים. כל פעם תהיתי ביני לבין עצמי על מה הבאזז הענק.
סך הכל, מדובר במסעדה חביבה, עיצוב מינימליסטי ו"ביתי" כסאות לא נוחים ומלצרים נוחים מאוד. כאלו שנראים כאילו כרגע סיימו בית ספר למשחק ועכשיו הם מוכנים לתפקיד חייהם באורנה ואלה.
המסעדה רועשת, המלצרים מתזזים ואנחנו מזמינים.
מה נישנשנו?
מנה ראשונה: לביבות בטטה, המפורסמות ושמן הולך לפניהן בכל העיר. ללא ספק מנה נחמדה ביותר, הזמנו את המנה הגדולה. 5 אנשים דגמו ממנה. המנה לא גדולה במיוחד, לא משביעה במיוחד, כיאה לראשונה והיא מוגשת עם רוטב שמנת ועירית. טעים וטרי במחיר של 38 ש"ח.
עוד מספר מנות שנושנשו היו מתפריט המזאטים של המסעדה. מנות קטנות מאוד. מאוד. לדעתי - קטנות מדי גם לסועד בודד. כדורי הריזוטו (סופלי) ממולאים באורז ומוצרלה באפלו היו נחמדים והיה חסר הקשר בינם לבין הסופלי האיטלקי. 2 כדורים בגודל כדורי פלאפל במנה. המלצר המליץ לנגוס כשזה חם כדי שהמוצרלה תמתח לנו בפה...נגסנו - לא הורגשה מוצרלה בכלל, בטח שלא נמתחת. במחיר של 18 ש"ח, זה בהחלט הוגן.
סביצ'ה על מצע קינואה - אם לא הייתם אומרים שיש שם דג, לא היינו מנחשים. כל השולחן תהה לגבי המנה הזו שהייתה מאכזבת במקצת ועלתה כ-17 ש"ח.
בריוש תאנים עם גבינת רוקפור היה חביב בהחלט. הגודל הפיזי של המנה הוא בערך חצי פרוסת חלה. קטנטן וטעים טעים. בריוש קטן, מעליו פיסת רוקפור ומעליה ריבת תאנים. נושנש במחיר של 16 ש"ח, כאילו לא אכלנו כלום.
מנה נוספת שלא הופיעה בתפריט הייתה פטה כבדי עוף על בריוש וריבת תאנים, שוב: טעים טעים וקטן קטן. הםפטה ללא ספק היה מעולה במחיר של 18 ש"ח.
עיקריות שנושנשו:
ניוקי ברוטב עגבניות מוצרלה ופרמז'ן. האמת, לא התלהבתי בכלל. הניוקי היה סביר והרוטב שאני מכינה בבית טעים לי יותר. המוצרלה הייתה בחזקת נעדרת ורק לקראת סוף המנה מצאתי 2 חתיכות קטנות מאוד. פרמז'ן אגב, פוזר מעל לא בנדיבות יתרה.במחיר של 44 ש"ח, הייתי צריכה להקשיב לעצה של בן זוגי שתמיד אומר "איטלקי אוכלים רק במסעדה איטלקית."
קציצות דגים ברוטב פלפלצ'ומה על מצע קוסקוס, מנה טעימה מאוד! בהחלט התרשמתי. לקציצות לא היה טעם של דג בכלל! החריפות הייתה מתונה ושלושת הקציצות היא בהחלט משביעות ומספקות. הקוסקוס, היה קוסקוס בטעם של אינסטנט - לא נרשמה הפתעה מיוחדת. במחיר של 64 ש"ח זה אכן סביר.
מנה נוספת שנדגמה היא הרביולי במילוי גבינת ריקוטה ואספרגוס ברוטב חמאה ושמנת. מנה מוצלחת ביותר! לא בדיוק הרביולי האיטלקי, אבל ללא ספק, אספרגוס טעים, ריקוטה טובה ורוטב מנצח השתלבו נהדר. במחיר של 60 ש"ח זה הוגן וטעים.
מנות אחרונות:
טארט אגסים ושקדים ברוטב וניל במחיר של 27 ש"ח היה נחמד ולא יותר.
עוגת גבינה במחיר של 32 ש"ח הייתה סבירה.
טארט שוקולד ואגוזי לוז מופיע בתפריט עם קצפת, שלא הייתה בפועל במנה ורוטב פטל שהיה חמוץ מדיי. הטארט עצמו היה מופלא! במחיר של 32 ש"ח .
3 אספרסו עשויים יותר ממצויין של מאורו סידרו לנו את אחה"צ לחלוטין
עוד דבר נחמד היה הבירה התל אביבית (איך לא) שמוגשת במקום וזכתה לשם בירה מלכה! מלכה ללא ספק!

השרות אדיב, המנות יצאו מהר וביחד סך הכל יצאנו בהרגשה טובה ושבעה. לא נפלנו מהרגליים, אבל גם לא התאכזבנו.
השרותים נקיים, ואפילו מעל המצופה.
חנייה באזור היא או בכחול לבן או בחניונים ליד.

ממליצה למי שרוצה לדגום מוסד תל אביבי ולהגיד לחבר'ה "אכלנו באורנה ואלה"
אני בטח אחזור שוב, כדי לטעום משאר התפריט וללמוד את סוד הקסם של מסעדה שתמיד תמיד מלאה.

לאתר המסעדה

*זו הביקורת הראשונה שלי, נא להתנהג בהתאם! וכמובן להעיר הערות, מה תרצו לשמוע עוד|? מה לשפר? מה להוסיף? וכל דבר שעולה על דעתכם.

5 תגובות:

  1. אומנם לא אכלתי שם, אבל בירה מלכה היא אכן מצויינת. (:
    ואגב, מוצאה מצפון הארץ

    השבמחק
  2. היי אנונימי! וולקאם!

    צפון הארץ אמרת?! אז למה המלצר הציגה כבירה תל אביבית ראשונה?! D-:

    השבמחק
  3. שחתת פרה קדושה על ההתחלה.
    עלי והצליחי
    קראתי בהנאה מרובה גם את בלוג האופנה שלך

    השבמחק
  4. קודם כל שמחה מאוד על פתיחת הבלוג הזה, איכשהו בזכות הבלוג השני שלך יש לי תחושה שזה יהיה מעולה אפילו יותר :)
    ועכשיו שסיימתי עם החנפנות ;)
    פעם אני והבנזוג היינו אוכלים שם מידי פעם (בכל זאת זה אחד המקומות הכי קרובים גיאוגרפית לדירתו והעצלנות מנצחת)
    ואני יכולה להסכים עם רוב מה שכתבת חוץ מהשירות.
    פעם אחרונה שישבנו שם דברים התנהלו בערך כך:
    אני למלצר : " אנחנו מעונינים לעבור לשבת בחוץ בגלל הקור מהמיזוג"
    המלצר: "אז תעברו!"
    בלי להציע לעזור, בלי להציע להחליש את המיזוג, כלום!
    והמסעדה לא הייתה סופר עמוסה, ולא נראה שהמצלרים פרפרו מרוב עומס באותה פעם.
    נאלצנו התחיל להעביר הכל לבד
    מיותר לציין שטיפ הוא לא קיבל באותה פעם
    ומאז אנחנו מקסימום לוקחים משם טייק אווי.
    אני לא מחשיבה את עצמי לקוחה בעייתית במיוחד
    אבל ביום בו המסעדה לא עמוסה, המלצר בהחלט יכול לעזור לנו להעביר את המנות החוצה.
    מה שכן, יש להם מנה של תבשיל בקר עם פסטה ופרמזן, לא זוכרת בדיוק איך קואים לו, אבל הוא טעים מאוד ונותן תמורה לא רעה בכלל לכסף (50 ומשהו אם אני זוכרת נכון)
    בסך הכל המקום לא רע, אבל אצלנו הם הצליחו ליצור תחושה של חוסר חשק לחזור וחבל.

    השבמחק
  5. אני כל כך אוהבת את אורנה ואלה! הכל שם פשוט טעים טעים טעים!
    שרונה

    השבמחק

אם כבר קראתם, לא תגיבו?