יום שבת, 29 במאי 2010

פינת הג'אנק: קנטאקי פרייד צ'יקן

זו הראשונה. מדי פעם אעלה לפה סקירה של ג'אנק פוד. כי גם זה אוכל!
מסיבה מסויימת אף אחג לא מבקר את התחום הזה של ג'אנק פוד וטייק אוואי!
אני בטוחה שכל אניני הטעם נחרדים כרגע. אבל אני בטוחה שכל אניני הטעם גם מזמינים מאיזו ג'אנקיה מדי פעם. אז די להיות יפי נפש! הגיע הזמן לתת כבוד גם לג'אנק פוד!

אז ככה. יום שישי בערב. מיגרנה חוגגת. אין כוח לצאת לאכול וגם לא להזמין משהו מתחכם.
נכנעתי ליצר. kfc מטוגן? מה יכול להיות רע
הסניף שממנו הוזמנה הארוחה הוא סניף הטיילת.
2 אנשים רעבים, עצלים וחדלי אישים חובבי ג'אנק כשם שחובבים גורמה נענו מהר מאוד בטלפון על ידי בחור שהיה קצת איטי.
נלקחה הזמנה, תוך כדי הבחור עידכן אותנו על מבצעים והוחלט להזמין ארוחה אחת של 9 שניצלונים וצ'יפס, וארוחה נוספת של שניצבורגר ומאשיס (שזה מעין כדור פירה מצופה בפרורי לחם ומטוגן בשמן עמוק)

האוכל הגיע אחרי חצי שעה. הגיע חם! הצ'יפס היה נפלא, השניצלונים היו נהדרים, השניצבורגר טעים והמאשיס היה נישנוש מושלם לערב פדלאתי במיוחד.

כל ארוחה עלתה כ-36 שקלים וכללה גם שתייה.
לפעמים כיף גם לאכול ג'אנק!

האתר שלהם:http://www.mishlohim.co.il/menu.aspx?BusinessId=3208

יום שבת, 22 במאי 2010

אורנה ואלה: מוסד תל אביבי

מתחילה בקלאסיקה מודרנית תל אביבית להפליא: אורנה ואלה באמצע רחוב שנקין התל אביבי.
כמה אומץ נדרש לבקר מוסד תל אביבי ותיק כמו אורנה ואלה. מוסד ששמו הולך לפניו כבר שנים.
באורנה ואלה ביקרתי מספר פעמים במהלך השנים. כל פעם תהיתי ביני לבין עצמי על מה הבאזז הענק.
סך הכל, מדובר במסעדה חביבה, עיצוב מינימליסטי ו"ביתי" כסאות לא נוחים ומלצרים נוחים מאוד. כאלו שנראים כאילו כרגע סיימו בית ספר למשחק ועכשיו הם מוכנים לתפקיד חייהם באורנה ואלה.
המסעדה רועשת, המלצרים מתזזים ואנחנו מזמינים.
מה נישנשנו?
מנה ראשונה: לביבות בטטה, המפורסמות ושמן הולך לפניהן בכל העיר. ללא ספק מנה נחמדה ביותר, הזמנו את המנה הגדולה. 5 אנשים דגמו ממנה. המנה לא גדולה במיוחד, לא משביעה במיוחד, כיאה לראשונה והיא מוגשת עם רוטב שמנת ועירית. טעים וטרי במחיר של 38 ש"ח.
עוד מספר מנות שנושנשו היו מתפריט המזאטים של המסעדה. מנות קטנות מאוד. מאוד. לדעתי - קטנות מדי גם לסועד בודד. כדורי הריזוטו (סופלי) ממולאים באורז ומוצרלה באפלו היו נחמדים והיה חסר הקשר בינם לבין הסופלי האיטלקי. 2 כדורים בגודל כדורי פלאפל במנה. המלצר המליץ לנגוס כשזה חם כדי שהמוצרלה תמתח לנו בפה...נגסנו - לא הורגשה מוצרלה בכלל, בטח שלא נמתחת. במחיר של 18 ש"ח, זה בהחלט הוגן.
סביצ'ה על מצע קינואה - אם לא הייתם אומרים שיש שם דג, לא היינו מנחשים. כל השולחן תהה לגבי המנה הזו שהייתה מאכזבת במקצת ועלתה כ-17 ש"ח.
בריוש תאנים עם גבינת רוקפור היה חביב בהחלט. הגודל הפיזי של המנה הוא בערך חצי פרוסת חלה. קטנטן וטעים טעים. בריוש קטן, מעליו פיסת רוקפור ומעליה ריבת תאנים. נושנש במחיר של 16 ש"ח, כאילו לא אכלנו כלום.
מנה נוספת שלא הופיעה בתפריט הייתה פטה כבדי עוף על בריוש וריבת תאנים, שוב: טעים טעים וקטן קטן. הםפטה ללא ספק היה מעולה במחיר של 18 ש"ח.
עיקריות שנושנשו:
ניוקי ברוטב עגבניות מוצרלה ופרמז'ן. האמת, לא התלהבתי בכלל. הניוקי היה סביר והרוטב שאני מכינה בבית טעים לי יותר. המוצרלה הייתה בחזקת נעדרת ורק לקראת סוף המנה מצאתי 2 חתיכות קטנות מאוד. פרמז'ן אגב, פוזר מעל לא בנדיבות יתרה.במחיר של 44 ש"ח, הייתי צריכה להקשיב לעצה של בן זוגי שתמיד אומר "איטלקי אוכלים רק במסעדה איטלקית."
קציצות דגים ברוטב פלפלצ'ומה על מצע קוסקוס, מנה טעימה מאוד! בהחלט התרשמתי. לקציצות לא היה טעם של דג בכלל! החריפות הייתה מתונה ושלושת הקציצות היא בהחלט משביעות ומספקות. הקוסקוס, היה קוסקוס בטעם של אינסטנט - לא נרשמה הפתעה מיוחדת. במחיר של 64 ש"ח זה אכן סביר.
מנה נוספת שנדגמה היא הרביולי במילוי גבינת ריקוטה ואספרגוס ברוטב חמאה ושמנת. מנה מוצלחת ביותר! לא בדיוק הרביולי האיטלקי, אבל ללא ספק, אספרגוס טעים, ריקוטה טובה ורוטב מנצח השתלבו נהדר. במחיר של 60 ש"ח זה הוגן וטעים.
מנות אחרונות:
טארט אגסים ושקדים ברוטב וניל במחיר של 27 ש"ח היה נחמד ולא יותר.
עוגת גבינה במחיר של 32 ש"ח הייתה סבירה.
טארט שוקולד ואגוזי לוז מופיע בתפריט עם קצפת, שלא הייתה בפועל במנה ורוטב פטל שהיה חמוץ מדיי. הטארט עצמו היה מופלא! במחיר של 32 ש"ח .
3 אספרסו עשויים יותר ממצויין של מאורו סידרו לנו את אחה"צ לחלוטין
עוד דבר נחמד היה הבירה התל אביבית (איך לא) שמוגשת במקום וזכתה לשם בירה מלכה! מלכה ללא ספק!

השרות אדיב, המנות יצאו מהר וביחד סך הכל יצאנו בהרגשה טובה ושבעה. לא נפלנו מהרגליים, אבל גם לא התאכזבנו.
השרותים נקיים, ואפילו מעל המצופה.
חנייה באזור היא או בכחול לבן או בחניונים ליד.

ממליצה למי שרוצה לדגום מוסד תל אביבי ולהגיד לחבר'ה "אכלנו באורנה ואלה"
אני בטח אחזור שוב, כדי לטעום משאר התפריט וללמוד את סוד הקסם של מסעדה שתמיד תמיד מלאה.

לאתר המסעדה

*זו הביקורת הראשונה שלי, נא להתנהג בהתאם! וכמובן להעיר הערות, מה תרצו לשמוע עוד|? מה לשפר? מה להוסיף? וכל דבר שעולה על דעתכם.

יום חמישי, 20 במאי 2010

מנת פתיחה:

ככה בקטנה. לפני שאני מתחילה לשטוח פה את הביקורות שלי על מיני מקומות.
נעים מאוד, חן. אני שמנמנה בראש. בחשיבה. אני אוהבת לאכול, אני אוכלת. אני נהנית מאוכל בצורה מגונה ואני מרבה לאכול בחוץ. תמיד יתקשרו לשאול אותי איפה כדאי לאכול ואילו מנות.
אז אם אני כבר אוכלת בחוץ, ואם כבר שואלים אותי...אני אכתוב על זה!
בבלוג אני אבקר מסעדות, בתי קפה, גלידריות, פיצריות וכל מקום שנגסתי בו מאכל כזה או אחר.
אני אכתוב ואבקר להנאתי הכל, מהחנייה לשרות ועד לשרותים.
אני אשמח גם להמלצות, לתגובות ולמיני הפתעות

חן